Дата: 08 Апр 2024
Великден - време за радост, семейство и разбира се, изобилие от вкусни ястия. На този празник, кулинарното изкуство е ключов играч, който съживява традициите и създава незабравими спомени. А когато става въпрос за създаване на вълшебна трапеза, няма по-добър съюзник от надежните и висококачествени кухненски инструменти на Victorinox.
От ножовете за филетиране до дъските за рязане, Victorinox предлага цяла гама от иновативни и удобни инструменти, които не само ви помагат да приготвите вашия обяд или вечеря с лекота, но и вдъхновяват за кулинарни творения, които ще впечатлят всички гости на вашата маса.
А ние ще ви разкрием тайните на нашите инструменти. Защото едно е ,да можеш да избираш от голям асортимент кухненски принадлежности, а съвсем друго е да знаеш точно какво всеки от тях може да направи - и някои неща може да ви изненадат.
Ножове за рязане
Нож за стек
Филе, рамстек, рибай стек , каквото и парче месо да изберете, нашият нож за стек е неговият неизменен партньор. Пасва перфектно в ръката Ви, грациозно се плъзга напречно на мускулното влакно , оставяйки ви да се насладите на вкуса. Предлагаме два вида нож за стек: с право острие и с вълнообразно острие. Истинските ценители предпочитат правото острие, за да не разкъсва месото. Вълнообразното острие прави ножа по-универсален - но също така е идеален за нарязване на пица.
Наш съвет: Вълнообразните остриета могат да се справят не само със стек и пица лесно, но и с пайове, торти и различни печива.
Нож за филетиране - За безупречна риба.
Това острие е изключително подходящо за риба. Дълго, тънко и леко изтъпено, то е достатъчно гъвкаво, за да премине през многото костици с максимална ловкост. Резултатът е чисто, перфектно филетирано ястие, което изглежда красиво представено в чинията. Предлагаме два размера на острието, 16 см и 20 см. Правилото тук е да изберете нож, който е приблизително с 5 см по-голям от рибата, която филетирате. Това означава, че 16-сантиметровото острие е по-подходящо за пъстърва или скумрия, докато 20-сантиметровото острие е идеално за средни и големи риби като сьомга или сом.
Наш съвет: Дължината и гъвкавото острие на ножа за филетиране го правят също толкова отличен избор и за белене на портокал.
Сантоку нож - Нищо не залепва
Набразденият ръб и по-правото острие правят Сантоку ножа доверен кухненски универсален инструмент. Набразденият ръб гарантира, че храната не залепва за острието, което прави нарязването на месо, риба, зеленчуци и плодове лесно. Правото острие е подходящо за нарязване на кубчета лед, като ви помага да режете по-точно, но с лекота. Наш съвет: Предлагаме този нож както с набразден ръб, така и без такъв.
Наш съвет: препоръчване набразденият ръб, заради улеснението и точността, които дава при всяка задача на нарязване.
Белачки
Освен за основното, при всяка трапеза трябва да се погрижим и за гарнитурата. Когато приготвяте зеленчуци, умелото справяне с трудните за рязане части не само Ви спестява време и усилия, но Ви позволява да използвате колкото се може повече от зеленчука. А интелигентният инструмент Ви позволява да си играете с формата на вашите зеленчуци за да създадедете една прекрасна чиния. Ако сте фен на марката, знаете, че втори като нашите белачки няма. А ето с какво са толкова специални нашите белачки:
Да, можете да белите домат! Понякога не искаме дебелата кожа да отвлече вниманието от финото ястие, а и има рецепти, които изискват доматите да бъдат бланширани, охладени и след това ръчно да бъдат обелени. Но няма нужда от всичката тази работа, когато имате нашата белачка за домати и киви - да, тя става и за киви! Нейният зъбчат ръб е толкова остър и точен, че ви спестява време и усилия по време на подготовката - време, което можете да използвате, за да се фокусирате върху вкусното си кулинарно творчество. Използвайте тази белачка за доматени ястия като италианска брускета или за сосове за паста - където не искате парче доматена кожа или горчив вкус.
Белачка за жулиени
А ако искате да добавите ефект, нашите белачки за жулиени са насреща. Независимо дали мечтаете за фино нарязано манго върху легло от копър и мента, или за традиционно тайландско изрязване на зеленчуци, това са инструментите, които ще ви помогнат да създадете ястия, които са както вкусни, така и визуално впечатляващи.
Дъска за рязане
А все пак, най-важното от всичко е основата. А именно - дъската, с която режете. Ние имаме изобилие от различни дървени дъски, според вашите нужди. Компактни и щадящи острието на ножа, всяка дъска е изработена от материал от хартиен композит, което ги прави изключително елегантни, но съща така и издръжливи. Всяка дъска е устойчива на топлина до 175°C/350°F, може да я използвате по време на рязане и приготвяне на храна до сервиране.
ПРИЯТНО ГОТВЕНЕ!